TEKNOLOJİK İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILARKEN YAPTIĞIMIZ TERCİHLER VE GÜVENLİĞİMİZ

TEKNOLOJİK İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILARKEN YAPTIĞIMIZ TERCİHLER VE GÜVENLİĞİMİZ

Tercihlerimizi şekillendiren her zaman öncelik ihtiyaçlarımızdır. İhtiyaçlarımızdan biri olan ve günümüzde önem sırası yükseklere taşınan teknoloji ihtiyacımızı karşılamak için bize uygun ödeme yöntemleri araştırırız. Bu yöntemlerden biri de taksitli ödeme seçenekleridir. Çünkü günümüzde insanların nakit alışveriş yapma olasılığı günden güne düşmektedir. Taksitli alışverişler insanlara ödeme kolaylığı sağlamakta ve rahatlatmaktadır. Ancak taksit seçeneği çoğunluk mağazalarda kredi kartlarına uygulanmaktadır. Bu nedenle kredi kartı kullanmak istemeyen yada kullanamayan insanlarımız ne yapmalı? İşte tam burada elden taksit imkanı sunan firmalar devreye girmekte ve bu konuda da bize kolaylık sağlamaktadır.

Elden taksit evet kolaylık sağlamakta, kredi kartı taksitlerine nazaran daha uzun vade sunmaktadır. Fakat her elden taksit yapan firmaya güvenilir mi? Burada ki en önemli ayrıntı bu kısım aslında.. Elden taksit imkanlarının sunulması çok cazip fakat bizim güvenliğimiz daha önemlidir. peki elden taksit firmalarının güvenilir olduğu nasıl anlaşılır?

1) Firma alışveriş esnasında şeffaf olmalıdır. Alışveriş ile ilgili tüm detaylar müşteriye aktarılmalıdır ve müşteriden alınan bilgilerin ise arttırılmış güvenlik önlemleri dahilinde tutuluyor olması gerekmektedir.

2) Alışveriş yapıldığında imzalanan evraklardaki bilgileri müşteri okuyabilmelidir.

3) Ödeme konusunda müşterinin ödeme tarihleri ve tutarları kesin olmalıdır.

4) Müşteriler online veya fiili ödeme yaptıklarında kalan taksit tutarları hakkında müşterilerin aklında soru işareti olabilecek bir durum oluşmamalıdır.

Bu maddelere dikkat etmeli ve alışveriş yapılan esnada güvenirliğine inanmadığımız firmalardan alışveriş yapmamalıyız.